ЧОРНИЙ ШОКОЛАД: корисно чи шкідливо?

Доведено, що незначна кількість шоколаду - це корисно. Але не слід зловживати. У чорному шоколаді має бути не менше 55% какао-бобів. Чим більше какао, тим шоколад корисніше. На відміну від шоколадних цукерок, справжній якісний шоколад містить значно меншу кількість жиру і цукру.


Він стимулює нервову систему і м'які серцеві м'язи, оскільки в ній є теобромін-речовина за характеристиками, схожими на кофеїн.


Це допомагає знизити артеріальний тиск і поліпшити кровообіг, оскільки він виробляє оксид азоту, газ, який допомагає розслабити артерії.


Це допомагає поліпшити роботу мозку, оскільки збільшує приплив крові до мозку і містить стимулюючі речовини. Таким чином він допомагає запобігти такі захворювання, як Альцгеймер і покращує пам'ять і роботу мозку.


Підвищене почуття ситості робить його ідеальним для контролю ваги і для прийому в їжу, якщо його вживають в помірній кількості.